Data |
Wyszczególnienie – temat |
Wykładowca |
2 stycznia 2020 r. |
wolne |
- |
6 lutego 2020 r. |
Żywność genetycznie modyfikowana– korzyści i obawy. |
Uniwersytet Warmińsko Mazurski Katedra Biotechnologii Żywności, Wydział Nauki o Żywności dr inż. Krystyna Wiśniewska |
13 lutego 2020 r. |
Co się dzieje i czym to nam grozi, czyli konsekwencje globalnych zmian klimatu - fakty i mity. |
Uniwersytet Warmińsko Mazurski Katedra Gospodarki Wodnej, Klimatologii i Kształtowania Środowiska prof. dr hab. inż. Zbigniew Szwejkowski |
20 lutego 2020 r. godz. 16.00 |
"Koń jaki jest, każdy widzi", czyli o pisaniu, encyklopedii w świecie bez internetu i wikipedii. |
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski Wydział Humunistyczny Olsztyn dr hab. Iwona Maciejewska |
27 lutego 2020 r. |
Czy las zimą śpi? |
Park Krajobrazowy Pojezierza Iławskie Alicja Rodziewicz |